В рамках проекту пропонуємо вашій увазі процес приготування різних страв здорового харчування від учнів Чортківської гімназії.
Медово-бананова гранола з горіхами та сухофруктами
Інгредієнти:
• Вівсяні пластівці − 3 склянки, грубі
• Насіння чіа − 1/4 склянки
• Сирі насіння соняшнику та льону − 1/2 склянки
• Сирі горіхи, на ваш смак − 1/2 склянки
• Кокосова олія − 4 − 5 ст. л.
• Мед − 4 ст. л.
• Банан – 1-2 шт.
• Сухофрукти – ½ склянки
• Сіль – щіпка
Як приготувати:
1. Нагрійте духовку до 150 градусів, застеліть деко пергаментом.
2. У мисці змішайте пластівці, насіння чіа, горіхи, насіння соняшника й сіль. В іншій мисці збийте кокосову олію, мед (якщо твердий, то розвести водою) та пюре банана. Добре перемішайте й викладіть на деко тонким шаром.
3. Запікайте гранолу протягом 30 – 50 хвилин, помішуючи кожні 10 хвилин до золотистого кольору. Вийміть готову гранолу з духовки, додайте порізані сухофрукти й остудіть.
4. Готову гранолу можна зберігати до 2 тижнів у контейнері або банці.
Готують Мазуренко Софійка з братиком.